Forskelle, fordele og ulemper mellem kulstofstål og rustfrit stål.

Som vi alle ved, er der mange slags stål på markedet i øjeblikket, såsom kulstofstål og rustfrit stål, som er fælles for os, og deres former er relativt ens, hvilket gør, at mange mennesker ikke kan skelne.

Hvad er forskellen mellem kulstofstål og rustfrit stål?

1. Anderledes udseende
Rustfrit stål er sammensat af krom, nikkel og andre metaller, så udseendet af rustfrit stål er sølvfarvet, glat og har meget god glans.Kulstofstål er sammensat af kulstof og jernlegering, så farven på kulstofstål er grå, og overfladen er mere ru end rustfrit stål.
2. Forskellig korrosionsbestandighed
Både kulstofstål og rustfrit stål indeholder jern.Vi ved alle, at jern langsomt vil oxidere, når det udsættes for miljøet, hvilket resulterer i overfladerust.Men hvis chrom tilsættes rustfrit stål, vil det kombineres med ilt mere end jern.Så længe chrom er på ilt, vil det danne et chromoxidlag, som direkte kan beskytte stålet mod nedbrydning og korrosion.Chromindholdet i kulstofstål vil også være lavere, så en lille mængde krom kan ikke danne kromoxidlag, så korrosionsbestandigheden af ​​rustfrit stål vil være bedre end kulstofstål.
3. Forskellig slidstyrke
Kulstofstål vil være hårdere end rustfrit stål, men det vil være tungere og mindre plastik.Derfor, hvad angår slidstyrke, er dets kulstofstål langt mere slidstærkt end rustfrit stål.
4. Forskellige priser
I processen med at lave rustfrit stål skal der tilføjes en vis mængde andre legeringer, men kulstofstål er helt anderledes end at tilføje en lang række andre legeringer, så prisen på rustfrit stål er langt dyrere end kulstofstål.
5. Forskellig duktilitet
Duktiliteten af ​​rustfrit stål vil være bedre end kulstofstål, primært fordi nikkelindholdet i rustfrit stål er relativt højt, og duktiliteten af ​​disse elementer er også bedre, så duktiliteten af ​​rustfrit stål vil også være bedre.Kulstofstål indeholder mindre nikkel, som direkte kan ignoreres, men har dårlig duktilitet.

Fordele og ulemper ved rustfrit stål og kulstofstål.

1. Med hensyn til hårdhed er kulstofstål hårdere end rustfrit stål.Brugsmæssigt vil rustfrit stål være mere holdbart.

2. Rustfrit stål er meget udbredt i familielivet.Den kan bruges som køkkenbordplade, skabslåge osv. Men den er ikke egnet til mad.Rustfrit stål vil producere giftig reaktion, når det opvarmes.

3. Prisen på kulstofstål er lavere end for rustfrit stål, og det er også lettere at fremstille, men dets ulempe er, at kulstofstål bliver skørt ved lave temperaturer, og det er let at miste sin magnetiske kraft under magnetisk induktion.


Indlægstid: 27. september 2022